Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman’ı resmi törenle karşıladı.

Başbakan Yıldırım: (Akdeniz’deki sondaj gerginliği) Kışkırtıcı faaliyetlere karşılık verilecek.

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman’ı resmi törenle karşıladı. Başbakan Yıldırım, ‘Türkiye, KKTC’nin yanında olmaya devam edecek’diye konuştu. Yunanistan’da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösteren Yıldırım, ‘Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır. Bunun kabul edilebilir yanı yoktur’ dedi. Akdeniz’deki sondaj gerginliği ile ilgili konuşan Yıldırım, ‘Kışkırtıcı faaliyetlere karşılık verilecek’ diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Tombik

Başbakan Yıldırım, “Ada’da eğer kalıcı, sürdürülebilir bir çözümün mümkün olması gerekiyorsa Güney Kıbrıs Rum tarafının buna zihinsel olarak hazır olması lazım.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’da Türk bayrağının yakılması ile ilgili olarak Başbakan Yıldırım, “Bayrağa yapılan bir hakaret o ülkeye yapılmış sayılır. Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Ay yıldızlı bayrağımız bizim gururumuzdur. O bayrağın uğruna canlarımızı veriyoruz, bütün imkanlarımızı da seferber ediyoruz. Bu ve buna benzer densizlikleri yapanları muhatap bile almıyoruz.” dedi.

Sınırı geçen iki Yunan askerinin tutuklanması

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks