Başkan Erdoğan, ABD ve Avrupa’yı insan hakları konusunda iki yüzlülükle suçladı.

'İnsan'lıkta dünya lideriyiz

‘İnsan’lıkta dünya lideriyiz.

Başkan Erdoğan, ABD ve Avrupa’yı insan hakları konusunda iki yüzlülükle suçladı, Türkiye’nin samimiyetine dikkat çekti: Batı’nın medeniyet makyajı aktı. Artık hiç kimse bize insan hakları ve özgürlük dersi veremez.

Türkiye Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen ‘İnsanlığın Medeniyeti’ programında konuştu. Başkan Erdoğan, programda, Fransa’da yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak şunları söyledi:

Tombik

FRANSA’YI İZLEYEMEDİK

“Dünya medyasını Brüksel’de Fransa’da izleyemedik ama Gezi’de anbean yayındaydınız. Dünyada yazılı ve görsel medyada, Fransa’daki, Brüksel’deki olayları izleyemedik. Neredesiniz? Ama Gezi’de onlar olayları anbean verdiler. İstanbul’da yaşanan sokak eylemlerinde, Gezi eylemlerinde özellikle insan hakları savunuculuğuna soyunanlar, Paris’te yaşananlar hakkında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler.”

HER ŞEY İNSAN İÇİN

“Göklerdeki ve yerlerdeki her şey insan içindir. Cinsiyeti, rengi, ırkı, dini, kültürü ne olursa olsun herkesi kardeş olarak kabul eden inancımızın insan hakları çerçevesi de buna göre şekillenmiştir. Bizim kültürümüzde insan hakları denilince akla hemen Yunus Emre gelir. 10 Aralık 1948’de oylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 70. yıldönümü. İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz.”

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks