Bayram şekeri ve çikolatası alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar.

Bayram şekeri alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Bayram şekeri alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber çeşit çeşit çikolata lokum ve şekerler alınmaya başlandı. Ancak hemen hemen her yerde satılmaya başlanan bayram şekeri ve çikolatası alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

BAYRAM ÇİKOLATASI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Tombik

Sağlıklı çikolata, içeriğinde yüzde 70 oranda kakao barındırır. Ancak içeriğinde kakao dışında ek maddeler bulunan çikolatalar, mide ve bağırsakları deforme ederek; ishal, kusma, zehirlenme gibi rahatsızlıkların ortaya çıkasına sebep olur. Ayrıca bu çikolatalar hemen tüketilmediğinde zararlı bakterlerin oluşumu artar.

BAYRAM ŞEKERİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?

Şeker ürünlerinin üretimi sırasında birçok gıda maddesinin yanı sıra tatlandırıcı yapılması için bazı zararlı maddeler kullanılır. E120 Karmin boya maddesi bu zararlı maddelerden biridir. Bu madde böceklerden elde edilir. Doğru işlemlerden geçilmediğinde özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verir. Şeker kaplarının üzerindeki jelatinlerde yazılan E471, E472, E473, E474, E475, E476 ve E477 mono – digliserit ve tuzlarını içeren ürünlerde, hem hayvansal hemde bitkisel yağlar kullanılır. Sağlıklı şekerlerin etiketlerinde çoğunlukta besin gıdaları bulunması gerekir. Uzmanlar, hayvansal katı maddesi içeren şekerlerin kansere neden olabileceğini belirtiyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks