Beyin damar tıkanıklığında erken müdahale çok önemli.

Beyinde damar tıkanıklığı uyarısı!

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, beyin damar tıkanıklığında erken müdahalenin çok önemli olduğuna, felç ve inmeden hayati riske kadar büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, son dönemde basından sıkça duyulan Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yaşadığı sağlık sorunu olan beyin damarlarında tıkanıklık konusunda uyarıda bulundu.

Tombik

Felç kalmadan ölüm riskine kadar hayati bir sorun olduğunu belirten Opr. Dr. Halil İbrahim Cebeci, “Beyinde damar tıkanıklığı; beyin damarlarının daralma ve tıkanmasıyla ortaya çıkan durum iskemik beyin damar hastalığı, damarın yırtılarak kanın beyin içinde yayılması ise beyin kanaması olarak adlandırılır. Hasta özellikte kol ve bacaklarda uyuşma ve güçsüzlük olarak görülmektedir. Beyin damarlarında meydana gelen bu pıhtı, damarları tıkaması felç ve inme gibi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Geç tedavi sonucu ise hayati tehlikesi de vardır” dedi.

ACİL DOKTORA YETİŞTİRİN

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks