Beynimize dokunma var.

Beyne müdahale mi var?

Beynimize müdahale olabilir mi…?

Cep telefonuma gelen mesajın ses olarak, titreşim olarak veya görüntünün açılıp kapanması olarak hissedilmesi değil saniseler önce beynimize sinyal gönderilmesidir. Bu durumun gerçekleşmemesi bile mesajın veya uyarının geldiği an beyin fonksiyonlarının ani bir refleksle bu uyarıya tepki göstermesi sizce normal midir?

İnsanların kendilerine hiç bir faydası olmayan, kullanıldığını bile bile şans oyunlarını oynaması normal midir?Dışarı çıktığınızda evde yemek yemek yerine dışarda yemek yeme dürtüleri normal midir? Neden bu kadar çok yiyecek üzerine bir takım yerler açıldı? Yemek yapılan yerlere veya hazırlanan yerlerin ne kadar pis olduğunu gördüğünüz halde halen yemek istemenizin sebebini düşündünüz mü?

Tombik

Neden sürekli bir kişiyi savunu yorsunuz? Neden inanç konusunda herkesin bir takım şeyleri yapması gerektiğini düşünerek ayrım yapıp onları karşı taraf olarak ilan ediyorsunuz? Neden ibadetten sonra bir takım yaşam şekillerini mubah olduğunu düşünüyorsunuz?

Hayatı yaşamak, karar vermek sizin eliniz de olduğu halde neden başkalarının hayatınızı yönlendirmesine izin veriyorsunuz? Bunun gibi bir çok soruyu kendinize sorduğunuzda, beyninize nasıl müdahale edildiğini anlayacaksınız.

Sizin hayatı değil, hayatın size yaşatıldığını göreceksiniz. Biraz düşünmeniz yeterli. Biraz analiz yapmanız sizi bir takım bilgilere ulaştıracaktır. Tek yapmanız gerek Aklınızı kullanmanız. Akla sahip olmanızın nedini de onu kullanmanız gerektiğidir.

Beynimize dokunanlar, tüm sistemi kurmuş bizi yönetmeye başlamışlardır. Bu yönetim ileride bir çok şey getirecek ve bizi öbür tarafa götürecek. Gördüğünüz, duyduğunuz ve izlediğiniz hayatı bir camekandan dışarı bakar gibi analız edin.

Hayatınızdaki arkadaşları, ailenizi, izlediğiniz filmleri, reklamları, marketteki ürünleri, hatta kimlerin neye nasıl sahip olduğunu, ve halen neden sahip olmak istediğini düşünün…

Düşünün… Düşünmek beyin hücreleriniz aktif hale getirecektir. Yalnız düşünürken saplanmayın. Fikir ve düşüncelerinizi hayatın nasıl bu hale gelebildiğine yoğunlaştırarak düşünün.

İşte o zaman beyninize dokunulduğunu göreceksiniz.

Mehmet Arkın Gürbüz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks