Bir Budist tapınağından polis baskınıyla kurtarılan 147 kaplan.

Budist tapınağından kurtarılan 86 kaplan öldü.

Budist tapınağından kurtarılan 86 kaplan öldü.

Tayland’da üç yıl önce tartışmalı bir Budist tapınağından polis baskınıyla kurtarılan 147 kaplanın yarısından fazlasının öldüğü açıklandı.

Taylandlı yetkililer, Kaplan Tapınağı olarak bilinen Bangkok’un batısındaki Wat Pha Luang Ta Bua’dan getirilen kaplanlardan 86’sının, yaşam alanlarının değiştirilmesinden kaynaklanan strese bağlı olarak zayıf düştüklerini ve bir virüs nedeniyle öldüklerini söyledi.

Tombik

Yetkililer, hayvanların ölümünde aynı soydan çiftleştirmeden kaynaklanan genetik sorunların rolü olduğunu da belirtti. Ancak hayvan koruma örgütleri, kaplanların kurtarıldıktan sonra götürüldükleri barınaklardaki koşulların iyi olmadığını öne sürdü.

Tapınaktaki rahipler, hayvan kaçakçılığı yaptıkları ve kaplanları yasa dışı olarak çiftleştirdikleri iddialarını reddetti. Tapınak 2016’da ziyaretçilere kapatılmıştı.

Kaplanlara ne oldu?

2016’daki baskından sonra kaplanlar doğada hayatta kalabilme şanslarının az olduğu düşünülerek Ratchaburi’deki iki barınağa getirildi.

Ancak 147 kaplandan sadece 61’i hayatta kalabildi. Taylandlı yetkililer hayvanların gençlik hastalığı virüsünden (CDV) öldüklerini söyledi. Birçok hayvanın solunum güçlü çektiği ve iştahsızlık sorunu olduğu belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan tapınak sorumlusu Athithat Srimanee, hayvanların aynı soydan çiftleştirme nedeniyle öldüğü suçlamasını reddetti. Ayhithat, hükümetin sorumluluğu kendilerine yüklemeye çalıştığını öne sürdü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks