Bir çok konut yapılmasına rağmen neden halen kiralar yüksek veya ev sahibi olmak halen hayal.

Peki sebebi nedir?

Her ne kadar maliyetler arttı diye ağlayanlar olsada şuan Türkiye de Toki dahil olmak üzere bir çok konut boş durumda.

Peki sebebi nedir?

Maliyetlere bakıyorsunuz en lüks dairenin fiyat maliyet 250.000 TL adamlar satıyor 1.000.000 TL ye nasıl bir ticari mantık? Bütün şehirlerde kiralar ve ev fiyatları yükselmiş durumuda. Bunun bir gerekçesi olması gerek.

Tombik

Benim kanatimce en büyük gerekçe devletin dışarıya olan borçları. Yani ülkenin parasını çalıp daha sonra yurtdışında para olup Türkiye’yi borçlandıranlar en büyük suçlu.  Mallesef kimse de fedekarlık yapmıyor. Kanaatkar olan da yok.

Adamın bir evi var, bir ev daha diyor, sonra bir tane daha, sonra bir tane daha bir bakıyorsunuz apartman sahibi ve dilediği daireyi dilediği fiyata kiraya veriyor. Zengin olma hırsı yıkılmadığı sürece dünya üzerinde hiç bir şey değişmeyeek. Zengin olma isteği aslında egoları tatmin etmektir. Egoistliktir, bencilliktir. Eğer böyle ise zenginlerin bu topluma ve ülkeye verecekleri hiç bir şey olamaz onlar ancak kendi kendilerini zengin etmektedirler ve böyle olduğu sürece insanlar sokaklar da yaşayacak, ev sahibi olamayak, binalarda boş kalacaktır.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks