Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dünyanın kurtulması için…

İki günde bir tuvalate gidilmesini

Brezilya Devlet Başkanı: İki günde bir tuvalete gidin

Brezilya’nın Amazon ormanlarını bugüne dek tanık olunmamış bir hızda yok eden Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, dünyanın kurtulması için “iki günde bir tuvalate gidilmesini” önerdi. Amazon ormanlarının Brezilya sınırları içinde kalan en büyük bölümü, Temmuz 2018’den bu yana %278 oranında ormansızlaştı.

Göreve geldiği tarihten bu yana 2,254 kilometrekare yağmur ormanının ortadan kalkmasından sorumlu olan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise dünyanın kurtulması için inanılmaz bir yöntem sundu.

Tombik

İklim değişikliğinin insan kaynaklı olduğunu reddeden ve Brezilya’nın çevreyi koruma politikalarını orman alanlarını tarım arazisine çevirmek amacıyla yeniden düzenleyen Bolsonaro, Amazon’daki orman kaybını gözler önüneseren Ulusal Uzay Araştırma Enstitüsü’nün (NPE) verilerini de görmezden gelmişti.

Bolsonaro, enstitünün direktörü Ricardo Galvao’yu “yalan söylemekle” suçlayarak görevden almıştı. BBC’de yer alan habere göre, bir gazeteci Bolsonaro’ya “küresel sera gazlarının %25’inin ormansızlaşma ve tarım arazilerinin artışından kaynaklandığını” söylediğinde cevabı şu şekilde oldu: “Az yemek yemek yeterlidir.

Çevre kirliliği hakkında konuşuyorsunuz. Her iki günde bir tuvalete gitmek yeterli. Bu tüm dünya için daha iyi olur.” Ne kadar inanması güç gelse de, “Kaptan Elektrikli Testere” lakabını kazanan Bolsonaro dünyayı kurtarmak için iki günde bir tuvalete gidilmesi gerektiğini düşünüyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks