Bursa’da bir fırıncı 400 gram ekmeği bir liradan satıyor.

Ucuz Ekmek Sattığı İçin Dava Edilen Fırıncı.

Ucuz Ekmek Sattığı İçin Dava Edilen Fırıncı Bilirkişi Raporuna İsyan Etti.

Bursa’da bir fırıncı 400 gram ekmeği bir liradan yani meslektaşlarının yarısından da ucuz sattığı için dava edildi. Dava sürecinde bilirkişinin hazırladığı rapora göre fırıncı 20 yılda 7 trilyon zarar ediyor. Bilirkişinin hazırladığı rapora tepki gösteren fırıncı, rapora itiraz edeceğini belirtti.

Ekmekte zam tartışmaları gündemdeki yerini korurken, Bursa’daki bir fırıncı 400 gram ekmeği bir liradan yani meslektaşlarının yarısından da ucuz sattığı için dava edildi. Haksız rekabet yapıldığını öne süren rakip fırıncılar fırıncı Kazım Balaban’ı dava etti. Dava devam ederken, hakimin rapor hazırlamasını istediği bilirkişinin 1 liraya satılan 400 gram ekmeğin 1 lira 65 kuruşa mal edildiğine yönelik raporu ise fırıncıyı isyan ettirdi.

Tombik

1 LİRALIK EKMEĞİN MALİYETİ 1 LİRA 65 KURUŞ

Mustafakemalpaşa ilçesinde, 40 yıllık fırıncılık yapan Kazım Balaban’ın, uzun süredir 400-450 gram ekmeği 1 liraya sattığı için başına gelmeyen kalmadı. Vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek yapan Balaban’ı, diğer fırıncılar haksız rekabete sebep olduğu gerekçesiyle mahkemeye verdi. Geçtiğimiz günlerde fırına ihtar gönderildi. Daha sonra Balaban’a Mustafakemalpaşa Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açılarak, bir bilirkişi görevlendirildi. Bilirkişi raporunda Balaban’ın 1 liraya sattığı ekmeğin maliyetinin 1 lira 65 kuruş olduğu vurgulandı. Ayrıca fırının mülkünün Balaban’a ait olmasına rağmen raporda günlük kirasının 135 lira gösterilmesi dikkat çekti.

UCUZ SATTIĞI İÇİN DAVA EDİLDİ

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks