Büyükşehirleri CHP’ye kaptıran hükümet, belediyelerin metro gelirlerine el koyacak.

Belediye gelirine Saray’dan tırpan!

Belediye gelirine Saray’dan tırpan!

Büyükşehirleri CHP’ye kaptıran hükümet, belediyelerin metro gelirlerine el koyacak. 11 büyükşehiri CHP’ye kaptıran AKP, belediyeleri çalışamaz hale getirmek için gelirlerini kesecek.

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere 11 büyükşehiri kaybeden hükümet, CHP’ye geçen belediyelerin temel kaynağı olan metro gelirlerini kesecek karara imza attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından devletin bütçe kaynakları kullanılarak yapılan metroların bütün maliyeti belediyelere yıkıldı. Bundan böyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan metrolar için bütçeden yapılan tüm harcama, belediyelere merkezi bütçenin vergi gelirlerinden aktarılacak kaynaktan her ay yüzde 5 kesinti yapılarak karşılanacak. Yani belediyenin geliri kaynağından kesilecek. Ayrıca kesinti yapılırken, metronun kâr edip etmediğine de bakılmayacak. Belediye 25 gün içerisinde ödeme yapmazsa haciz ve cezalar devreye girecek.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks