Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi için İstanbul’a gönderilen suikast timinin yöneticisi.

Bu işin sonu Prens'e çıkar.

Bu işin sonu Prens’e çıkar.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a en yakın isimlerden olan ve Prens’in basın danışmanlığını yapan Suud el-Kahtani’nin gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi için İstanbul’a gönderilen suikast timinin yöneticisi olduğunu iddia etti. Gazeteye konuşan kaynaklar, Kahtani’nin önce bazı vaatlerle Kaşıkçı’yı Suudi Arabistan’a çekmeye çalıştığını, gazetecinin dönmemesi üzerine de konsolosluktaki cinayetin planlandığını söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Suud el-Kahtani ve Cemal Kaşıkçı.

Tombik

Suudi Kraliyet ailesinden bazı kişiler, hükümet danışmanları, Batılı yetkililer ve aktivistler gibi kaynaklara dayandırılan Wall Street Journal’in haberinde, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın basın danışmanı 40 yaşındaki Suud el-Kahtani’nin Kaşıkçı cinayeti için İstanbul’a gönderilen suikast timini yöneten kişi olduğunu ileri sürüldü.

Haberde, “Kahtani’nin bu cinayetteki muhtemel rolü, Suudi Arabistan’ın Veliaht Prens’i bu işin dışında tutma çabalarını da zora sokuyor.” ifadesi kullanıldı.

Habere göre, Prens Muhammed bir taraftan ülkesinde sosyal reformlar yaparken, Prens’in en yakınındaki isimlerden Kahtani de muhalif seslere karşı sıfır tolerans politikası yürüttü ve basın danışmanının radarına giren ilk kişilerden biri Kaşıkçı oldu.

Detaylar, haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks