Çevrimiçi araç çağırma hizmeti sunan ve Uber’e rakip olan Careem, siber saldırıya uğradı.

Careem'den 14 milyon kullanıcı bilgisi çalındı.

Careem’den 14 milyon kullanıcı bilgisi çalındı.

Çevrimiçi araç çağırma hizmeti sunan ve Uber’e rakip olan Careem, siber saldırıya uğradı. Türkiye başta olmak üzere 13 ülkedeki 14 milyon kullanıcı verisini çaldıran şirket, ‘Ekibimiz derhal bu durumu inceleme altına aldı’ açıklamasını yaptı.

Careem, uygulama üzerinden lüks araç çağırma hizmeti sunuyor.

Tombik

Akıllı telefon uygulamasıyla lüks araç çağırma hizmeti veren Careem, başta Türkiye olmak üzere 13 farklı ülkedeki milyonlarca kullanıcısının verilerini çaldırdı. Firmanın hizmet verdiği ülkeler arasında Türkiye, Pakistan, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika yer alıyor. Şirketin yaptığı açıklamada 14 Ocak 2018’de, verilerin depolandığı sunuculara bilgisayar korsanları tarafından yetkisiz erişim yapıldığı belirtildi.

Careem’in yaptığı açıklamada, ‘Ekibimiz derhal bu durumu inceleme altına aldı, bu işlemde harici bir siber güvenlik firması ile birlikte çalışmak suretiyle müşterilerimiz ve kaptanlarımızı korumak için ve hizmetlerimiz kesintiye uğramamış olduğundan emin olmak için çalışmaya koyuldu. Bu bilgilerin tamamen farklı bir sistemde güvenli bir şekilde tutulduğunu teyit etmek isteriz’ ifadeleri yer aldı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks