CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre gençlik politikalarını anlattı.

Yenilik, kuşak değişikliğiyle mümkün.

CHP’de anahtar gençlerde: “Yenilik, kuşak değişikliğiyle mümkün”.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre gençlik politikalarını anlattı, siyasette başarının gençlerin katılımını sağlamakla geleceğini söyledi.

MYK revizyonu ile yeni açılan alanlardan Gençlik Politikaları Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre, CHP’nin gençlere yönelik yapacaklarını anlattı. Siyasetin işleyiş biçiminin gençlerin dünyasından farklı olduğunu ve bunun “gençlerin politikaya katılmaması”na neden olduğunu belirten Emre, “Yegane başarı, gençlerin siyasete daha aktif katılımı ile mümkün. Onlar etkili katılmadan ciddi değişim ve yenilenme imkânı yok” dedi. Atatürk’ün, “Ben CHP ’yi mekteb-i siyasi olarak kurdum” sözüne dikkat çeken Emre, “Bu okul öğrencilerinin genç olması gerekir” dedi.

Tombik

Yunus Emre, CHP’nin ve kendisinin yapacağı çalışmaları Cumhuriyet’e anlattı.

-Üç temel mesele: Üç temel mesele var. İlki CHP ’nin oyları gençlerin içinde pek iyi durumda değil. AKP’nin de az ama birinci parti olduğu için bunu telafi ediyor. Ancak bizim, genç seçmenler içindeki desteğimiz geride kalıyor. Bu nedenle ilk kez oy veren genç seçmenlerden daha güçlü destek alabilmeliyiz. İkincisi; Türkiye’de gençlerin eğitim, eğitime erişim, ekonomik ve işsizlik gibi önemli sorunları var. Bu sorunlara politikalar önermek gerekir. Örneğin gençlerin üçte biri ne eğitimde ne de istihdamda. Evlerde, kahvehanelerde oturuyorlar. Üçüncü olarak da demokratik katılım sorunu. Gençlerin; siyasette, toplumsal hayatta, eğitim kurumlarında ciddiye alınma ve karar süreçlerine katılma sorunu var.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks