CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın soru önergesiyle dağılımı ortaya çıktı.

Baz istasyonu sayısı 187 bine fırladı.

Baz istasyonu sayısı 187 bine fırladı.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın soru önergesiyle dağılımı ortaya çıktı. 5 ayda 6 bine yakın yeni baz istasyonu yerleştirildi. Ancak gizlendiği için, sayıları 187 bini aşan istasyonların nerede oldukları bilinmiyor.
İnsan sağlığını tehdit ettiğine ilişkin ciddi raporlar hazırlanan baz istasyonu sayısındaki hızlı artış ürkütücü boyutlara ulaştı. Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, GSM şirketlerine ait baz istasyonu sayısı sadece 5 ayda 5 bin 836 adet birden artarak 187 bin 808’e çıktı. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, baz istasyonlarını vatandaştan gizleme uygulamasına son verilerek tüm cihazların yerinin muhtarlıklara liste halinde asılması için girişimde bulundu.

450 KİŞİYE 1 TANE DÜŞÜYOR

Tombik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CHP’li Arslan’ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtla, 81 ilde bulunan baz istasyonlarının il il dağılımını açıkladı. Bakanlığın resmi verilerine göre, GSM şirketlerinin Türkiye genelinde toplam 187 bin 808 adet baz istasyonu bulunuyor ve bu istasyonların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Türkiye’nin en kalabalık nüfusuna sahip İstanbul 46 bin 842 adet baz istasyonuyla ilk sırada yer alıyor. Ülkedeki her 4 baz istasyonundan 1’inin yer aldığı İstanbul’u, 14 bin 828 istasyonla Ankara, 11 bin 448 istasyonla da İzmir izliyor. Verilere göre Türkiye’de her 450 kişiye bir baz istasyonu düşüyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks