CHP’liler diktatörlükle suçladıkları Kılıçdaroğlu’na seslerini duyurmak için Ankara yollarına düştü.

Adalet yürüyüşü.

Adalet yürüyüşü.

CHP’liler diktatörlükle suçladıkları Kılıçdaroğlu’na seslerini duyurmak için Ankara yollarına düştü. Yolsuzluğa karışan Ali Kılıç’ın yeniden aday gösterilmesi üzerine istifa eden Maltepe Teşkilatı ‘adalet’ yürüyüşü başlattı.
Başkan adaylarını belirlemek için istediği isimlere vize alamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘tek adam’ tavrını ortaya koydu. Çareyi PM’yi devre dışı bırakmakta bulan Kılıçdaroğlu ‘ön seçim’i tümüyle bir kenara bırakarak ‘diktatörlüğünü’ ilan etti. CHP Lideri, aday belirleme yetkisini, hâkimiyetindeki MYK’ya verdi. Bu hamlesi ile demokrasiye ‘darbe’ vuran Kılıçdaroğlu’nun MYK’da kendisine devrettiği aday belirleme yetkisiyle aldığı kararlar, parti içindeki kavgaları da iyice artırdı.

İZMİR FENA KARIŞTI

Tombik

Kılıçdaroğlu’nun Tunç Soyer’i İzmir’e Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmasıyla tırmanan gerilim, İzmir ilçe adaylarının açıklanmasının ardından peş peşe istifaların gelmesine uç noktaya ulaştı. Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan, antidemokratik uygulamalar sürecinde görevini sürdüremeyeceğini belirtip istifa etti. Çalışkan ayrıca “Yönetim Kurulum, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkan ve yönetim kurulları da bu koşullarda görevlerini devam ettiremeyeceklerini bildirmiştir. Çağdaş demokratik hiçbir sistemde ilçe örgütlerinin dahli dışında ilçelerin yerel yönetim kadrolarının merkezi otorite tarafından belirlenmesinin örneği yoktur. 28 bin seçmeni olan bir ilçenin belediye meclis üyeleri dahi genel merkez tarafından atanmak istenmektedir. Bunun anlamı yerel demokrasi ve yerel örgütlenmenin tasfiyesinden başka bir şekilde açıklanamaz” dedi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks