CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçimi için oy verme işlemi sona erdi.

Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Kurultayda delegeler 25 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi yaklaşık 2 saat sürdü. Oylama sonucu Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy, Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Ankara Spor Salonu’ndaki kurultayda delegeler 25 sandıkta oy verdi. Oy verme işlemi yaklaşık 2 saat sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu, 790 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

Tombik

KILIÇDAROĞLU: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İşte örgüt işte başkan” sloganlarıyla kürsüye çıktı. Delegelere teşekkür eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Üstlendiğim görev sıradan bir görev değildir. Çok önemlidir. 7 şehidimiz var. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Zorlu ve onurlu bir göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Aynı paralelde oy kullanmayan arkadaşlarımın başımın üstünde yeri var. 80 milyonu kazanmak yüreğine girmek bizim görevimizdir. Bu zorlu görevi CHP genel başkanlarına yakışır şekilde sürdüreceğim.”

KURULTAY’DA NELER YAŞANDI?

OYLAMA SONUCU AÇIKLANDI

Kurultayın sonucu 23.30’da açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy ile yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks