CHP’nin 36’ncı Olağa Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayı.

CHP’nin 36’ncı Olağa Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. İşte 4 genel başkan adayı, binden fazla da Parti Meclisi üyesi adayının bulunduğu tarihi kurultaydan notlar…

CHP’de genel başkanlık için dört , 60 kişilik Parti Meclisi için ise binden fazla kişi aday oldu. Yarın sabaha kadar bu rakamın delege sayısını geçmesi bekleniyor. Bu, oy kullanacak delege sayısından daha fazla aday sayısı anlamına geliyor.

Tombik

CHP'nin 36'ncı Olağa Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

4 GENEL BAŞKAN ADAYI

CHP’deki genel başkanlık yarışında mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, daha önce de aday olmuş, ancak seçilememiş Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin ismi ön plana çıkıyor. Kılıçdaroğlu ve İnce’nin dışında, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve YARSAV’ın eski başkanlarından Ömer Faruk Eminağaoğlu da genel başkanlık koltuğuna talip olan diğer isimler.

İki gün sürecek olan CHP kurultayında bugün Genel Başkanlık seçimi yapılacak. Yarın ise partinin en üst kurulu olan Parti Meclisi için seçim yapılacak. Parti Meclisinde, 8’i Bilim Kurulu üyesi olmak üzere, toplam 60 üye yer alıyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks