Çin, ABD ile yapılan ticari görüşmelerin yeterinci yansıtılmadığını…

Çin, ABD yönelik yönelik ticaret daha fazla ticaret görüşmelerine başlıyor.

Çin, ABD yönelik yönelik ticaret daha fazla ticaret görüşmelerine başlıyor.

Çin, ABD ile yapılan ticari görüşmelerin yeterinci yansıtılmadığını, önümüzdeki günler de yeni katılacağı ticari konuşmalarda bu soğukluğu gidermeye çalışacağını açıkladı.

Bir ay önce ateşkes ilan eden Xi Jinpin ve Donald Trump, Çin, ABD ye yönelik otomobillere ilişkin çalışma görevini kaldırdı, ABD hükümet ise, zorunlu teknoloji ürünlerinin transferini önlemek için bir yasa hazırlığında. ABD ayrıca ham petrol ve 700 dena fazla üründe ithalat vergilerini düşürdü. Ayrıca sıvılaştırılmış doğal gaz ve soya fasülyesi satın almaya başladı.

Tombik

Görüşmelere aşina olan insanlara göre yetkililer, Ocak ayında olayları ilerletmek için neyin gerekli olduğunu belirlemeye çalışmak için ABD ile sürekli temas halindeler. Çinli yetkililere ABD’nin kendisinin ne istediği konusunda net olmadığı görülüyor, müzakerelerin özel olduğu için isimlendirilmemesini isteyen insanlar söyledi.
Çin, uygulanan ve yeni eklenen cezai tarifelerin kaldırılmasın istiyor. Ancak, ABD kaldırmak yerine daha cezai işlem uygulayacağı düşünülüyor. Yetkililer görüşmelerin sonucunda, alternatif önlemleri daha şimdiden düşünmeye başladılar.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks