Çin ve Rusya’nın yapay zekaya dayalı teknolojiyi ABD ordusuna karşı.

Robotik silah çalışmalarının hızlandırılması.

Robotik silah çalışmalarının hızlandırılması için ABD kongresine çağrı.

ABD Kongre analistlerinin hazırladığı raporda, Çin ve Rusya’nın yapay zekaya dayalı teknolojiyi ABD ordusuna karşı kullanabileceği ve ABD’nin bu alandaki çalışmalarını hızlandırması gerektiği vurgulandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi Araştırma Servisi’ndeki analistler, Çin ve Rusya’nın yapay zeka alanındaki çalışmalarının son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, ABD ordusundaki robotların kullanımının artırılması ve silahlı kuvvetlerde yeni bir yapı oluşturulması çağırısında bulundu.

Tombik

Analistlerin hazırladığı ”Yapay Zeka Teknolojisinde Dayalı ve Otonom Sistem Silahların Kullanımı” raporunda, Rusya ve Çin’in yapay zekaya dayalı teknolojilerin uygulanmasında çok ilerlediğini ve yapaya zekaya sahip silahların ABD’ye karşı kullanılabileceğine dikkat çekildi.

Raporda, ”Özellikle Çin ve Rusya gibi rakipler askeri alanda robotik ve otonom sistemlerin ve yapay zeka ile istihbaratı yaygın biçimde kullanmaktadır. Bu ölümcül silahların ABD ordusuna karşı kullanılabilir.” ifadelerine yer verildi.

Detaylar, HAber linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks