Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bir milyondan fazla kişinin zorla alıkonulduğu iddia edildi.

İtalya merkezli bir insan hakları dergisi.

İtalya merkezli bir insan hakları dergisi, Çin’deki tartışmalı kamplara ait olduğu iddia edilen görüntüler yayınladı.

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bir milyondan fazla kişinin zorla alıkonulduğu iddia edilen ‘Eğitim Yoluyla Dönüştürme Merkezlerinden’ birine ait olduğu öne sürülen görüntü yayımlandı. Görüntülerde bu merkezin tuvaletlerine bile kameralar yerleştirildiği dikkati çekerken, gizli çekildiği anlaşılan videoda bu kampta tutulanlara yönelik sıra dışı güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Çin’deki dini özgürlükler ve insan hakları konularında yayım yapan İtalya merkezli “Bitter Winter” adlı dergi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan ve uluslararası kamuoyunda siyasi eğitim kampı olarak da adlandırılan “mesleki eğitim merkezlerinden” birinin görüntülerini 26 Kasım’da yayınladı.

Tombik

Sincan’ın kuzeyindeki Yining şehrinin Gulca ilçesinde olduğu uydu görüntüleriyle gösterilen bölgedeki binaların 110 bin metrekarelik alanı kapladığı belirtildi. Arazinin eski ve yeni uydu görüntülerinin yer aldığı videoda, boş arazinin üzerinde kısa zamanda çok sayıda bina inşa edildiği anlatıldı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks