Çıplak yaşama (nudizm) olarak da bilinen doğacılığın (naturizm) patlama yaptığı Fransa

Fransa’da çıplak yaşayanların sayısında büyük artış!

Fransa’da çıplak yaşayanların sayısında büyük artış!

Çıplak yaşama (nudizm) olarak da bilinen doğacılığın (naturizm) patlama yaptığı Fransa, kamuya açık alanlarda her şeyi salmaya gelen yabancıların akınına uğramış durumda. Toplam 1.5 milyon naturistin yaşadığı Fransa, yılda naturizmi pratiğe dökmeye gelen 2 milyon yabancıyı ağırlıyor.

Fransa’da naturizm son yıllarda giderek popüler ve dolayısıyla görünür hale gelirken, müzelerde, restoranlarda, gece kulüplerinde çıplaklara özel etkinlikler ülke çapında yaygınlaşıyor.

Tombik

Çıplak devrimin peşine takılanlar sadece Fransızlar değil. Naturizm patlaması yüzünden Fransa’da yabancı akını yaşanıyor.

2. PARİS NATURİZM GÜNÜ

Fransız başkentinin 12. bölgesi Bois de Vincennes’de pazar günü düzenlenen 2. Paris Naturizm Günü (Journée Parisienne du Naturisme) vesilesiyle yüzlerce çıplak biraraya geldi. Çimlere serilip güneşlenen ve piknik yapan çıplaklar, yoga, çıplak beden egzersizi, vücut boyama gibi faaliyetlerde de bulundu.

Fransa’daki bu kamuya açık en büyük çıplak etkinliğine katılanlar arasında çok sayıda yabancı vardı. En çok da sırf kamuya açık çıplak etkinliğinde yer almak için Paris’e gelmiş olan komşu İngilizler vardı.

FRANSA, NATURİZMİN DOĞUM YERİ

The Local’in görüş aldığı Paris Naturistler Derneği (ANP) Sözcüsü Julien Claudé-Pénégry, Fransa’nın 19. yüzyılın sonunda naturizmin doğduğu yer olduğunu hatırlatıp “Tüm dünyadan naturistlerin seyahat etmek için bir numaralı tercihi Fransa’dır ve buradaki topluluk çok iyi örgütlenmiştir” dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks