Çocuk felci sinir sistemine saldıran bir virüsün neden olduğu oldukça bulaşıcı bir hastalıktır.

Çocuk felci belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Çocuk felci belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Çocuk felci sinir sistemine saldıran bir virüsün neden olduğu oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Çocuk felci temel olarak 5 yaşın altındaki çocukları etkiler. Peki, çocuk felci belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Çocuk felci (Poliomiyelit), üç tip enterovirüs (poliovirus tip 1, 2 ve 3) kaynaklı bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır. Poliomiyelit aynı zamanda “çocuk felci” olarak da bilinir, çünkü genellikle küçük çocuklarda ve çocuklarda felce neden olur. 5 yaşından küçük çocukların virüsü alma olasılığı diğer gruplardan daha fazladır. Çocuk felci belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Tombik

ÇOCUK FELCİ NASIL BULAŞIR?

Çocuk felci virüsü (Poliovirüs) yalnızca insanları enfekte eder. Çok bulaşıcıdır ve kişiden kişiye temas yoluyla yayılır. Virüs, enfekte bir kişinin boğazında ve bağırsaklarında yaşar. Vücuda ağızdan girer ve enfekte olmuş bir kişinin dışkısıyla temas ederek ve daha az yaygın olsa da hapşırma veya öksürükle hayaya yayılan damlacıklar yoluyla yayılır. Elinize dışkı bulaşmışsa ve ağzınıza dokunursanız, poliovirüs bulaşabilir. Ayrıca, ağzınıza dışkı ile kontamine olan oyuncaklar gibi nesneleri götürdüğünüzde enfekte olabilirsiniz.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks