Cuma gününden bu yana 700’den fazla esiri infaz ettiği belirtildi.

IŞİD beş günde 700'den fazla esiri öldürdü.

‘IŞİD beş günde 700’den fazla esiri öldürdü’.

IŞİD’in Suriye-Irak sınırındaki son kalesi Hacin’den çıkarıldığı cuma gününden bu yana 700’den fazla esiri infaz ettiği belirtildi.

DUVAR – ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’de yenildiğini iddia ettiği IŞİD’in, geçen cumadan bu yana 700’ü aşkın esiri öldürdüğü belirtildi. İnfaz edilen kişilerin, Suriye-Irak sınırındaki Hacin çevresinde toplu mezarlara gömüldüğü belirtiliyor.

Tombik

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin sahadaki kaynaklarına dayandırdığına göre, IŞİD bu infazları, geçen cuma günü Suriye’deki son kalesi Hacin’den çıkarıldıktan sonra gerçekleştirdi. Haberde, öldürülen kişilerden bazılarının IŞİD’in firar etmeye çalışan eski militanları olduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ekim ayında yaptığı bir konuşmada IŞİD’in 700 kişiyi esir tuttuğu, bu kişiler arasında Suriyelilerin yanı sıra ABD’li ve Avrupalıların da bulunduğunu söylemişti. Öte yandan, IŞİD’in esir tuttuğu 3 bin Ezidi kadından, 40 peşmergeden ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda Batılıdan hâlâ haber alınamıyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks