Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Münbiç’e topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz.”

Erdoğan, ABD’ye Meydan Okudu: Münbiç’i Asıl Sahiplerine Teslim Etmek İçin Geleceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Münbiç’e topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz.” diyerek ABD’ye meydan okudu.

AK Parti grubunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Münbiç’e toprakları asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz. Biz Amerika’ya ‘terör örgütleriyle beraber hareket etmeyin’ dedik.” açıklamasında bulundu.

Tombik

İşte Erdoğan’ın açıklamasının o kısmı:

ABD’YE SERT MÜNBİÇ CEVABI

Şu anda Afrin Harekatı’nda hamdolsun etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 1000’e doğru yaklaşıyor. Şehitlerimiz de var. Ama bizim şehitlerimizin bir de inancı var. Onlar sevgili Peygamberimizin o müjdesine doğru yürüyorlar. İhtiyacımız olduğu anda beraber gideceğiz. İşi sıkı tutuyoruz. Afrin’deki bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam edecek. İdlib’le devam edecek. ‘Ne zaman bitireceksiniz?’ sorusunu soranlara ben diyorum ki, siz Afganistan’daki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? Irak’taki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? 18 sene olduç Hala oradasınız. Bizim 911 kilometre sınırımız var. Bugüne kadar 700’ü aşkın, terör örgütlerinin taciz atışları ile karşı karşıya, 100’ü aşkın bizim şehidimiz var. Bunu duyuyor mu Amerika? Görüyor mu? Bize pek çok şeyi söylediler ama doğru konuşmadılar. Sayın Obama da doğru konuşmadı, Trump da aynı yolda gidiyor. ‘Münbiç’ten çıkacağız’ dediler. Hadi çıkın. Kimleri getirdiniz oraya? PYD’yi, ,YPG’yi, PKK’yı. Yerleştiriyorsunuz, hala ‘Münbiç’e gelmeyin’ diyorsunuz. Biz Münbiç’e topraklarının asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks