Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin dün Soçi’de bir araya geldi.

‘Suriye için siyasi çözümde mutabıkız’.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin dün Soçi’de bir araya geldi. Erdoğan, görüşme sonrası Suriye ile ilgili olarak, “Gelinen noktada siyasi çözüme odaklanabileceğimiz bir zemin oluştuğu konusunda mutabıkız” dedi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin kriz öncesine döndüğünü vurgulayan Putin ise “Suriye’de siyasi çözüme verilen desteğin arttırılması konusunda hemfikiriz” ifadelerini kullandı.

Tombik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Soçi’de bir araya geldi. Soçi Başkanlık Konutu’ndaki görüşmede Türk heyetinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hazır bulunurken, Rus heyetinde de Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Kremlin Basın Sözcüsü Dimitry Peskov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ile Rus Devlet Nükleer Enerji Kurumu (ROSATAM) Başkanı Aleksey Lihaçev de yer aldı.

Baş başa görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine “Sayın Başkan çok kısa bir süre içerisinde sizlerle tekrar bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyim” diyerek başladı. Özellikle normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişlerinin, ikili ilişkileri daha da güçlendirdiğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

‘İlişkimiz yükselişte’.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks