Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk 100 günlük icraat programı.

Türkiye Uzay Ajansı için geri sayım başladı.

Türkiye Uzay Ajansı için geri sayım başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk 100 günlük icraat programını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 100 günlük icraat programında uzay ve bilime ait önemli gelişmeler bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulacağı müjdesiydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 100 günlük icraat programında uzay ve bilime ait önemli icraatlar bulunuyor.

Tombik

İşte 100 günlük Eylem Planı içerisinde bulunan Uzay ve bilime ait yapılacak icraatlar:
Türkiye Uzay Ajansı kurulacak.

Uydu Fırlatma Projesi İkinci Fazı’nda sözleşme imzalanması .

30 cm Altı Çözünürlüklü Yerli Gözlem Uydusu Projesinin Başlatılması.

100 kg ve altında yer alan mikro uyduları, 400 km irtifadaki yörüngeye yerleştirilebilecek kapasitede Mikro Uydu Fırlatma Sistemi Geliştirilmesine yönelik üretim/test altyapısı ve fırlatma üssü kurulması yeteneğinin kazanılması amacıyla sözleşme imzalanması.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks