Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı.

Milli Eğitim Bakanlığının görev ve yetkileri belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının görev ve yetkileri belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığının teşkilat yapısı ile görev ve yetkileri de belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tombik

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığının görev ve yetkileri ile teşkilat yapısı da belirlendi.

EĞİTİME ERİŞİMİ KOLAYLAŞTIRAN SİSTEM

Eğitim ve öğretimin her kademesi için ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapacak olan Bakanlık, eğitime erişimi kolaylaştıran, her vatandaşın eğitim fırsat ve imkanlarından eşit derecede yararlanabilmesini teminat altına alan politika ve stratejilerin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapacak, belirlenen politikaları uygulayacak.
Kız öğrencilerin, engellilerin ve toplumun özel ilgi bekleyen diğer kesimlerinin eğitime katılımını yaygınlaştıracak olan Bakanlık, politika ve stratejilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks