Denizli’de saat 14.25’te merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Denizli'de 6.0 büyüklüğünde

Denizli’de 6.0 büyüklüğünde

Denizli’de saat 14.25’te merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bundan 6 dakika öncesinde ise 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem nedeniyle hasar gören binalar olurken can kaybı ise yaşanmadı. İncelemelerde bulunmak için Denizli’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “59’u ağır 390’ın üzerinde evde hasar var. 78 kişi taburcu oldu, 3 vatandaşımızın tedavileri sürüyor” dedi.

İl genelinde çok sayıda bina ağır hasar gördü. Enkaz altından çıkarılan vatandaşlar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olası yangınlara karşı önlem amacıyla şehirde birçok bölgeye verilemiyor.

Tombik

HASARLI BİNA UYARISI

Yetkililer, hasarlı binalara girilmemesi yönünde vatandaşları uyarıyor. Depremden etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları başladı. Hasar tespit çalışmalarında Çardak ilçesinde kullanılmayan bir cami ile iki evin duvarının yıkıldığı, 10 evde çatlaklar oluştuğu belirlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun incelemelerde bulunmak için bölgeye gideceği öğrenildi.

27 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

Deprem, Denizli’nin yanı sıra Isparta, Denizli, Afyon ve Burdur’da hissedildi. Bu illerdeki toplam 27 kişi depremden etkilendi. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada deprem sırasında korkarak camdan atlayan bir kişi hafif şekilde yaralandığı bildirildi. 4 kişi de yaşadığı panik nedeniyle hastanelere başvurdu.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks