Dev bir Silikon Vadisi firması, kafanızda taşıyacağınız bir bilgisayar yapmaya karar verdi.

Intel, Vaunt adındaki akıllı gözlüğünü piyasaya sürecek.

Dev bir Silikon Vadisi firması, kafanızda taşıyacağınız bir bilgisayar yapmaya karar verdi. Böylece gözlerinizin önünden akıp giden dijital bilgileri görebileceksiniz.

Fakat bu işi yapan bu sefer Intel, Google değil. Üstelik bu gözlükler öyle kocaman cyborg gözlükleri gibi değil; bilakis oldukça narin, sıradan görünümlü gözlükler.

Tombik

Dev bir Silikon Vadisi firması, kafanızda taşıyacağınız bir bilgisayar yapmaya karar verdi.

Intel’in ‘Yeni Cihazlar Grubu’ adlı biriminin Vaunt adını verdiği bu tip bir gözlük üzerinde sessizce çalışma yaptığı bildirildi. Söz konusu gözlüklerin yıl içerisinde erken erişim programı dahilinde geliştiricilere sunulmasının planlandığı söyleniyor.

Nasıl oldu da daha önce kimse böyle normal görünümlü akıllı gözlük yapmayı düşünemedi acaba? Aslına bakarsanız minyatür bir ekran yapmak oldukça zor iş. Kaldı ki bataryanın da gözlük boyutlarına uygun olması gerekiyor. Fakat verilen bilgilere göre Intel batarya sorununa farklı bir açıdan yaklaşmış: çok düşük güç harcayan kırmızı lazer ile holografik yansıtıcıyı bir araya getirerek, görüntülerin doğrudan retina önüne ışınlanması sağlanacak.

Bir yöneticinin söylediğine göre batarya ve diğer aksesuarları gözlüğün gövdesine uydurma zorunluluğuna rağmen Intel 18 saat batarya ömrü sağlamayı hedefliyor.

Technotıday’in haberine göre yani bu demektir ki bu gözlük, gözünüze lazer tutacak. Gerçi bu bütünüyle yeni bir düşünce değil. Diğer bir gözlük yapımcısı Magic Leap’ de dönen optik fiber üzerine lazer tutarak görüntülerin doğrudan retinaya aktarılmasını sağlayacak bir sistem üzerinde testler yapmıştı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks