Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ”Afrin’den Türkiye’ye yönelik tehditler ve saldırılar geliyor.

‘Tehditler geliyor, ansızın girebiliriz!’ Putin…

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ”Afrin’den Türkiye’ye yönelik tehditler ve saldırılar geliyor. Biz buraya istediğimiz zaman müdahale ederiz, ansızın da girebiliriz” dedi. Öte yandan Putin’in, Suriye’de muhalifler ile rejim güçlerini bir araya getirecek ulusal kongreye PYD’nin katılmasını istemeyen Ankara’ya “O zaman kongreye PYD dışı Kürtler katılır” formülü önerdiği ve Ankara’nın teklife sıcak baktığı söyleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında Afrin’e olası operasyonu değerlendirerek “Bizim Afrin’e girmemiz için orada birisinin olması ya da olmaması gerekmez. Önemli kriter bize tehdit mi değil mi? Afrin’den Türkiye’ye yönelik tehditler ve saldırılar geliyor. Biz buraya istediğimiz zaman teknik planlamalar ne zaman yapılırsa müdahale ederiz ansızın da girebiliriz. Bize tehdit olursa hedefimiz rejim de olur. Şu anda böyle bir tehdit söz konusu değil. Şu andaki tehdit terör örgütünden geliyor PYD/YPG’den geliyor. Böyle bir operasyon yapıldığı zaman önceden bilgilendirme yapılır.” dedi.

Tombik

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

RUSYA’NIN ASKERLERİNİ SURİYE’DEN ÇEKMESİ

Daha önce de Rusya Suriye’den asker çekmişti bir kısmını çekmişti daha sonra tekrar asker getirdi. Suriye ve Irak’ta DAEŞ ile mücadelede önemli mesafeler katedildi. Rejim İran ve Rusya başka konulara da odaklanıyorlar. Burada Rusya’nın da Amerikan’ın da üsleri var. Gözlemciler var ne kadar asker çekecek bakacağız. İdlib’de biz varız. Dün Sayın Cumhurbaşkanımızla Putin başbaşa görüşmeler yaptı. Siyasi süreç bundan sonra atılacak adımlar Astana süreci. İkili ilişkileri başta Türk Akımı S-400 gibi ticaretle ilgili konuları da değerlendirme fırsatı bulduk.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks