Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü.

Rusya ile işbirliğini artırmanın yollarını arayacağız

Çavuşoğlu: Rusya ile işbirliğini artırmanın yollarını arayacağız.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü. Çavuşoğlu görüşme sonrası verdiği mesajda Rusya ile işbirliğini artırmanın yollarını arayacağız dedi. Gelen son dakika bilgisine göre ise Çavuşoğlu’nun bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Moskova’da Çavuşoğlu’yla bir araya gelen Lavrov, görüşmenin basına açık kısmındaki konuşmasında “Rusya ve Türkiye’nin gündeminde her zaman istişare edilecek konular var. Ticaret, ekonomi alanındaki ilişkiler, insani işbirliği, askeri-teknik işbirliği son derece yoğun ve aktif bir şekilde gelişiyor” dedi.

Tombik

‘İKİ ÜLKENİN DİĞER BAKANLARI ARASINDA GÖRÜŞMELER YAPILACAK’

Lavrov’a göre Rusya ve Türkiye’nin diğer bakanları arasında da kısa süre içinde görüşmeler yapılacak. Lavrov, “Diğer bakanlıklar ve kurumlar arasında kısa süre sonra temaslar gerçekleştirilmesi planlanıyor. Elbette, liderler arasındaki görüşme takvimi de her zaman gündemimizde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks