DNA bölümlerini düzenlememize olanak veren CRISPR adlı bir moleküler araç.

Bill Gates: Gen bilimi, açlıkla ve hastalıkla savaşmamıza yardımcı olabilir.

Bill Gates: Gen bilimi, açlıkla ve hastalıkla savaşmamıza yardımcı olabilir.

Bill Gates, hastalıklarla savaşabilecek ve insanları açlıktan koruyabilecek gen düzenleme aracını kullanmanın, ilerde çok büyük sıkıntıları ortadan kaldırabileceğini düşünüyor.

Son birkaç yılda bilim insanları, DNA bölümlerini düzenlememize olanak veren CRISPR adlı bir moleküler aracın keşfiyle birlikte DNA düzenleme yetisi konusunda bir devrim yaptılar. Bu araç, genetik kodun belirli bölümlerini yok edebilir ve bunları yeni bölümler ile değiştirebilir, hastalıkları ortadan kaldırabilir veya insanlara yeni özellikler kazandırabilir.

Tombik

CRISPR’ın keşfinden önce DNA’yı düzenlemek mümkün olsa da, bu araç şimdiye kadar hiç olmadığı kadar doğru ve ucuz bir şekilde yapmamızı sağlıyor. Yakın tarihli bir makalede Bill Gates, genetik düzenleme teknolojilerinin dünyayı dönüştürme potansiyeline sahip olmasının bazı yollarını açıkladı. Gates, 90’lardan beri, dünya çocuk ölümlerini sona erdirmek, hastalık ve açlıkla savaşmak, insanları yoksulluktan kurtarmak için önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Gates: “Son birkaç yılda DNA konusunda kayda değer gelişmeler olmaya devam ediyor. Güvenlik ve etik ilkelerine tabi olan bilim insanlarının, CRISPR gibi gelecek vaat eden araçlardan yararlanmaya devam etmeleri hayati bir önem arz ediyor.” dedi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks