Dünyamızın bir gün yok olacağı herkes tarafından kabul edilen bir gerçek.

Uzaydaki Yaşam Dünya'ya Sandığımızdan Daha Yakın Olabilir.

Uzaydaki Yaşam Dünya’ya Sandığımızdan Daha Yakın Olabilir.

Dünyamızın bir gün yok olacağı herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Bilim insanları bu nedenle sürekli olarak farklı gezegenlerde hayat izleri aramaya çalışıyor. Özellikle de NASA bu konuda en iyi çalışanlar içerisinde yer alıyor. İşte haberimizin detayları.

Chicago üniversite ekibi NASA modelini kullanarak bazı çalışmalar yürüttü. Ekip, okyanus bulunma ihtimali en yüksek olan bölgelerde gezegen aradıklarını ifade etti. Herhangi bir okyanusa sahip gezegen bulunsa bile bu okyanusun yaşama elverişli olup olmadığı henüz net olarak bilinmiyor.

Tombik

Uzayda yaşam ötegezegenlerde mümkün

Dünyadan daha kalın bir atmosfere ve daha yavaş bir dönüşe sahip olan gezegenlerin yaşam için daha elverişli olduğu ifade ediliyor. İnsanın gelecek yıllarda yıldız sistemlerinde koloniler kurmak istemesi halinde ilk olarak yönelmesi gereken yerlerin buralar olduğu ifade ediliyor.

Bu tür ötegezegenler şu an için mevcut teleskoplarla gözlemlenme imkânına sahip değiller. Ancak ilerleyen yıllarda bu tür gezegenlerin keşfedilmesi pek zor olmayacak. Araştırma ekibinin yetkili isimlerinden Dr. Olson, ötegezegenlerde hayata uygun şartların olup olmadığının araştırılması için son derece kritik bir zaman olduğunu ifade etti. Bu gezegenlere ulaşmak çok uzun sürecek gibi görünüyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks