Dünyanın en büyük girişim fonlarından Dubaili Abraaj Capital iflas etti.

Abraaj Capital nasıl iflas etti?

Dünyanın en büyük girişim sermayesi şirketlerinden Abraaj Capital nasıl iflas etti?

Türkiye’de yaptığı büyük yatırımlarla tanınan dünyanın en büyük girişim fonlarından Dubaili Abraaj Capital iflas etti. Şirket Türkiye’de bir dönem Acıbadem hastanesine ortaktı, sahibi olduğu Yörsan konkordato ilan etti, Fibabanka ve Hepsiburada’da da azınlık hisseleri bulunuyor.

BBC Türkçe’nin derlemesine göre; Dubai merkezli Abraaj Capital, Türkiye’de Acıbadem Hastaneleri’nden Yörsan’a pek çok şirkete yatırım yapan ve küresel yatırımlarının değeri 14 milyar doları bulan, dünyanın en büyük girişim sermayesi şirketlerinden biriydi. Türkiye’de 2008’de Acıbadem Hastaneleri’ne ortak olan Abraaj Capital, hisselerini 2011’de satmıştı.

Tombik

Şirketin Fibabanka’da ve sanal mağaza Hepsiburada.com’da azınlık hissesi, süt ve süt ürünleri üreticisi Yörsan’da çoğunluk hissesi bulunuyor. Küresel bir oyuncuya dönüşen Abraaj Capital, bu yılın başında iflas korumaya başvurmak zorunda kaldı ve borçlarını geri ödeyebilmek için 6 milyar dolar bulmak için varlıklarını satışa çıkardı. Bu çabalar da sonuç vermeyince Temmuz ayında Abraaj Capital’in tasfiyesi süreci başlatıldı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks