Dünyanın yakıt hücresine sahip ilk elektrikli bisikleti olan Alter Bike.

Dünyanın İlk Yakıt Hücreli Elektrikli Bisikleti

Dünyanın İlk Yakıt Hücreli Elektrikli Bisikleti, 2 Dakika Şarjla 150 km Menzil Sunuyor.

Dünyanın yakıt hücresine sahip ilk elektrikli bisikleti olan Alter Bike büyük dikkat çekmişti. Fransız Pragma Industries, bu bisikletlerin menzilinin %50 artacağını söyledi.

Fransız üretimi olan Alter Bike, dünyanın yakıt hücreli pil kullanılan ilk elektrikli motoru olmuştu. Alter Bike’ın üretimi için üç Fransız firması olan Pragma, Cycleurope ve Ventec bir araya gelmişti.

Tombik

Pragma aracın yakıt pillerini üretirken, Cycleurope ise bisikleti tasarlamıştı. Elektrik sisteminin kurulmasından ise Ventec sorumluydu.

Yakıt hücreli elektrikli bisikletler nasıl çalışır?

Yakıt hücreli elektrikli bisikletlerde genelde lityum iyon batarya ile yakıt hücreleri bir arada kullanılır. Gelecekte insanların birden fazla hidrojen yakıt hücresi bulundurabileceği ve yol gittikçe bu hücreleri doldurabilecekleri varsayılıyor. Yine de şu anda bu dolum istasyonları arasında mesafe Avrupa’da oldukça fazla olsa da ülkemizde çok nadirler.

Normal şartlar altında bu araçlar, 200 barlık bir yakıt hücresine sahip ve bu da bisikletin elektrik desteği sayesinde dolum başına 100 kilometre yol alabilmesini sağlıyor. Pragma, yeni geliştirdiği yöntemle pil kapasitesini 300 bara çıkardığını ve menzili de %50 arttırarak 150 km’ye yükselttiğini söylüyor. Bu menzil artışını, karbon kompozit pillere geçmelerine borçlular.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks