EGE ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış, pazar tezgahlarını vurdu.

Antalya'daki hortum İzmir'i vurdu! Fiyatlar fırladı.

Antalya’daki hortum İzmir’i vurdu! Fiyatlar fırladı…

EGE ve Akdeniz bölgelerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış, pazar tezgahlarını vurdu. Menderes Nehri’nin taşmasıyla tarlalar su altında kalırken, hortumun etkili olduğu Antalya’da da tarım ve sera alanlarının zarar görmesi nedeniyle bu bölgelerden mahsül getirilemedi.

Esnaf Mehmet Yedikardeş “Vatandaşta şokta biz de şoktayız. Ben 35 senelik pazarcıyım ve ilk defa bu fiyatlara sebze satıyorum” dedi.

Tombik

Ege Bölgesi’nde birkaç haftadır etkili olan fırtına ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Antalya’da fırtına ve hortumlar tarım alanları ve seralara zarar verdi. Antalya’da yetiştirilen mahsuller azalırken pazardaki fiyatları yükseldi. Son 20 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşayan ve metrekareye 203 kilogram yağmurun düştüğü Manisa’da da etkili olan sağanak yağış sonucunda tarım alanları zarar gördü, Menderes Nehri’nin taşmasıyla ekili dikili tarım alanları göle döndü.

Karşıyaka’da çok katlı pazar yeri ve Balçova’da viyadük altında kurulan pazar yerinde etkilerini hissettirdi. İzmir pazarlarında, patlıcanın kilosu 12 TL’ye, dolmalık biber 12- 14 TL’ye, taze soğan 10 TL’ye, ıspanak 8 TL’ye, domates ise 7 TL’ye yükseldi. Sabahın erken saatlerinde tezgah açan esnaf, satış yapamamaktan, vatandaşlar ise doya doya sebze yiyememekten dert yandı.

‘ONLAR DA ŞOKTA, BİZ DE ŞOKTAYIZ’

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks