Eğitim bilimleri alanındaki 3 bini aşkın şüpheli soruşturuldu.

2010 KPSS’ye ilişkin ilk etapta eğitim bilimleri alanındaki 3 bini aşkın şüpheli soruşturuldu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük soru hırsızlığı olarak nitelendirilen 2010 KPSS soruşturmasında hesap verme sırası genel yetenek ve genel kültür testlerinden aldıkları puanlarla devlet kurumlarına sızan ‘dahi’lere geldi. Savcılık, soruşturmada şüpheli olarak yer alan 10 bin 151 kişiden 880’i hakkında dava açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında ikinci aşamaya geçildi. FETÖ’nün yargıdaki ve emniyetteki uzantıları tarafından yıllarca sümenaltı edildikten sonra soruları çalındığı gün yüzüne çıkarılan 2010 KPSS’ye ilişkin ilk etapta eğitim bilimleri alanındaki 3 bini aşkın şüpheli soruşturuldu. Neredeyse tamamı devlet kurumlarında öğretmen olarak çalışan şüphelilerin önemli bir kısmının FETÖ’nün mahrem yapılanmasında görevli olduğu anlaşıldı.

Tombik

500’Ü CEZALANDIRILDI

Eğitim bilimleri alanındaki söz konusu şüphelilerin tamamı hakkındaki soruşturmalar tamamlanırken, büyük bir kısmının yargılanmaları Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Yargılamaları tamamlanan yaklaşık 500 sanık ise “FETÖ yöneticisi ve üyesi olmak, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçlarından hapse mahkum oldu.

YENİ DALGADA 880 ŞÜPHELİYE DAVA

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks