Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’tan sonra yaşadıklarını SÖZCÜ’ye anlattı.

Tutanaklar olmasaydı süreç o gece biterdi!

Tutanaklar olmasaydı süreç o gece biterdi!

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart’tan sonra yaşadıklarını SÖZCÜ’ye anlattı: Islak imzalı tutanakların İstanbul’u kazanmasındaki rolünü böyle açıkladı. Seçimin yenilenmesini isteyenleri de, “Kazanana kadar seçim yapalım anlayışı büyük yaralar açar” diye uyardı.

Türkiye son 10 gündür İstanbul’la yatıyor, İstanbul’la kalkıyor… Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yeniden sayım taleplerini değerlendirdiği toplantısı sırasında, ben de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile konuştum. İmamoğlu, heyecanla mazbatasını alacağı günü bekliyor, İstanbul’da herkesin kazanacağı, barış ve kardeşlik ikliminde yeni bir hikaye yazmak için….

Tombik

– Sizi iyi gördüm, sakin gördüm… Bir şeye güveniyorsunuz herhalde…

Belki insanların yaşam telaşları içinde unuttuğu ama benim hep güvence gördüğüm bir şey var gerçekten de; o da bu toplumun derinliği. Bu derinlik bir gün gelecek kuvvetli bir demokrasi olacak, kuvvetli bir hoşgörü olacak, bir gün gelecek kuvvetli bir uzlaşma zemini yaratacak.

‘BAKANLARA SORSUNLAR’

– YSK’nın son kararına rağmen hâlâ vatandaşların çoğunda şu duygu var “bunlar bir iş çeviriyorlar…” Sizde de var mı bu his?

Hukukun ya da Türkiye’deki mevcut adalet düzeninin son kararına kadar bizim bir eksiğimiz olmaz, bizi hiçbir eksiklikten vuramazlar. Bu kadar net…

– “Büyükçekmece’de seçmen yazdılar, sandık görevlisi FETÖ’cüydü, yok efendim bir stratejik akıl devreye girdi…” Bu cümleler kuruluyor şu anda…

Bizi hiç ilgilendirmez. Onu gitsinler o atamaları yapan devletin bakanlarına, valilerine, kaymakamlarına, kimse ilgilisi, yetkilisi, sorumlusu ona sorsunlar. İstihbaratın başında değiliz, hükümeti yöneten biz değiliz. Şu anda sadece “durumdan vazife çıkartıp” sözüm ona bir “gedik açma” çabası içindeler. Ama o açmak istedikleri gedik onları yutar. Biz 16 milyon vatansever vatandaşına inanmış ve onların katkılarıyla ayakta duruyoruz.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks