Elon Musk… Çağımızın inovasyon ve girişimcilik dehası…

Gizli okulunda dahiler yetişiyor.

Elon Musk… Çağımızın inovasyon ve girişimcilik dehası… Peki, çocuklar için bir ilkokul kurduğunu da biliyor muydunuz? Her anlamda ulaşılması güç bu okulun adı ‘Ad Astra’ yani ‘Yıldızlara Doğru’.

PayPal ve x.com gibi şirketlerin kurucusu, Tesla, SpaceX ve Boring şirketleri ile otomotiv, uzay ve yeraltı ulaşımı alanlarında sektörel oyun kurallarını değiştiren, mucit, yazılım uzmanı, roket tasarımcısı bu milyarder ve vizyoner iş adamı eğitime de el atsa neler olurdu? Beş çocuk babası olan Musk, 2013 yılında kendi çocukları için Los Angeles’da özel bir okul kurdu. Ne var ki, bu okul uzun bir süre boyunca gizli tutuldu ve faaliyetinden kamuoyunun haberi olmadı. ‘Ad Astra’ (Yıldızlara doğru) isimli bu okul için Musk çocuklarını hali hazırda okuttuğu en prestijli okullardan aldı ve eğitimlerine devam etmeleri için onları buraya yerleştirdi.

Tombik

30 öğrenci var

Okul son derece seçici bir şekilde öğrenci alıyor ve şimdilik yalnızca 30 kadar öğrencisi var. Okulu bulmak bile bir mesele. İnternet sitesi yok, adresi yok, telefonu yok, sosyal medyada herhangi bir varlığı yok. Kabullerin nasıl sağlandığına ilişkin hiçbir bilgi veya form yok ancak seçim aşamasında IQ testi yapıldığı biliniyor. Okulda kimlerin öğretmenlik yaptığı da gizemler arasında. Bazı bilgilere göre öğretmenler esas mesleği öğretmenlik dahi olmayan bireyler olabiliyor ve bu kişiler Musk tarafından bizzat seçilerek sürekli değişiyor. Tüm bunlara rağmen Los Angeles’ın en seçkin zenginleri ve elitleri çocuklarını bu okula kaydettirebilmek için adeta savaş veriyor. Var olan öğrencilerin çoğunun SpaceX çalışanlarının çocuğu olduğu ileri sürülüyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks