En neşeli fakirleşen ülke.

IMF’in raporunda Türkiye’den ‘en neşeli fakirleşen ülke’...

IMF’in raporunda Türkiye’den ‘en neşeli fakirleşen ülke’ olarak bahsedildiği iddiası.

İDDİA: IMF heyeti tarafından hazırlanan bir raporda Türkiye’den “en neşeli fakirleşen ülke” olarak bahsedildi.
Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından hazırlanan bir raporda Türkiye’nin “en neşeli fakirleşen” ülke olduğu ifadesinin kullanıldığı iddia edildi.

Bir kullanıcı tarafından 7 Ekim 2019’da Twitter’da paylaşılan gönderi yaklaşık bin 500 kullanıcı tarafından beğenildi. Paylaşımda, IMF heyetinin hazırladığı raporda Türk halkının her yeni zam ve vergi haberine sosyal medyada yüz binlerce espiriyle tepki verdiğine dikkat çekildiği bu haliyle de Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler içinde en neşeli fakirleşen ülke olduğunun belirtildiği ifade ediliyor.

Tombik

Ancak, IMF heyeti tarafından hazırlanan bir raporda Türkiye’nin “en neşeli fakirleşen” ülke olduğunun ifade edildiği iddiası doğru değil. Türkiye hakkındaki bu ifadeler parodi içerikleriyle tanınan internet sitesi Zaytung tarafından uydurulmuş.

IMF heyeti tarafından hazırlanan bir raporda Türkiye’nin “en neşeli fakirleşen” ülke olduğuna dair iddianın ilk olarak parodi içerikler üreten Zaytung isimli internet sitesinde yer aldığını söylemek mümkün.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks