EPDK’nın yaptığı düzenlemeyle elektrik borçlusu aboneye kesim işlemi yapılmadan önce SMS atılacak.

Elektrik kesilmeden önce SMS atılacak.

EPDK’nın yaptığı düzenlemeyle elektrik borçlusu aboneye kesim işlemi yapılmadan önce SMS atılacak. Serbest tüketiciler için ise gerekçe göstermeden kolay cayma hakkı geldi.

Elektrik piyasasında yapılan düzenlemeyle, ödenmemiş fatura yüzünden elektrik kesilmesi sürprizine son verilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yaptığı düzenlemeye göre, elektrik borçlusu aboneye kesim işlemi yapılmadan önce e-posta ya da SMS göndermek mecburi hale gelecek.

Tombik

Süreler kısalıyor.

EPDK’nın yayımladığı yönetmelik değişikliğine göre, tüketicilerin borçları nedeniyle ikinci bildirimi almama ya da bildirimden haberdar olmama gibi nedenlerle elektriğinin kesilmesi ve kesme bağlama bedeli ödeme gibi problemleri azaltmak için yazılı bildirimle birlikte diğer haberleşme kanallarından en az birini kullanma zorunluluğu getirildi. Milliyet’te yer alan habere göre, düzenlemeyle elektrik sözleşmesi başvurusu süresi ve elektriğin bağlanma süresi de kısalıyor. Tüketicilerin, dağıtım şirketlerine yönelik şikayetleri 15 günde sonuçlanacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks