Erken doğduğu için srepriyal palsi hastası olan ve 3 tane makineye bağlı olarak yaşayan.

Üç makineye bağlı hasta çocuğa inanılmaz uygulama!

Üç makineye bağlı hasta çocuğa inanılmaz uygulama!

Bursa’da yüzde yüz engelli ve makineye bağlı çocuğun ilaç yazmak için sağlık ocağına çağrılması ailesini isyan ettirdi. Denizhan Darlas’ın ailesi her seferinde çocuklarının hastaneye çağrılmasına karşı yaşanan eziyete son verilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın harekete geçmesini bekliyor.

Erken doğduğu için srepriyal palsi hastası olan ve 3 tane makineye bağlı olarak yaşayan 14 yaşındaki Dehizhan Darlas’a yapılanlar ailesini isyan ettirdi. Yüzde yüz engelli olan ve makineye bağlı olmadan yaşayamayan çocuklarını ilaç yazdırmak için ailesi her ay 2-3 kez sağlık ocağına gitmek mecburiyetinde kalıyor. Osmangazi ilçesindeki Akpınar Aile Sağlığı Merkezinde bulunan aile hekimine düzenli olarak çocuğunun ilaçlarını yazdırmak için giden anne Arzu Darlas, anlaşılmaz bir tavırla karşılaşıyor. İlaç yazdırmak için sağlık ocağına giden anneye çocuğun da sağlık ocağına getirilmesi gerektiği söyleniyor. 3 tane makineye bağlı ve her an hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan çocuğunu bir kez makinelerle sağlık merkezine götüren anne, her defasında bu uygulama istenince isyan etti.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks