Eski CIA Direktörü John Brennan’ın güvenlik izni.

Eski CIA başkanı için flaş karar

Trump’ı hainlikle suçlamıştı… Eski CIA başkanı için flaş karar.

ABD Başkanı Donald Trump, kendisinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Helsinki’de yaptığı görüşmeyi ‘hainlik’ olarak niteleyen eski CIA Direktörü John Brennan’ın güvenlik iznini iptal etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, düzenlediği basın toplantısının başında Trump’ın Brennan’ın izninin iptaline ilişkin yaptığı açıklamayı okudu.

Tombik

Açıklamada, “Ülkemin belirli bilgilerini korumak için bu bilgilere ulaşımı kontrol etmek de dahil olağanüstü bir anayasal sorumluluğum var. Bugün bu sorumluluğumu yerine getirmek için eski CIA Direktörü John Brennan’ın güvenlik iznini kaldırma kararı aldım” ifadelerine yer verildi.
Açıklama, “Brennan’ın yalanları ve son zamanlarda yaptığı giderek artan öfkeli açıklamaları, ülkenin en sıkı tutulan sırlarına erişimine uygun değil” ifadesiyle devam etti.

Açıklamada ayrıca Brennan’ın ‘dengesiz davranışlar’ içerisinde olduğu savunuldu.
Brennan son olarak Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Helsinki’de yaptığı görüşmeyi ‘hainlik’ olarak nitelemişti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks