Eski yönetmelikte yer alan her üç daireye bir otopark zorunluluğu.

İsteyen evini ve dükkanını otopark yapabilecek.

İsteyen evini ve dükkanını otopark yapabilecek! Otopark yönetmeliğinde yeni dönem.

Eski yönetmelikte yer alan her üç daireye bir otopark zorunluluğu yeni düzenlemede her daireye bir otopark şeklinde değiştirildi.

Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı haziran ayı sonu itibarıyla 22 milyonu aşarken bazı illerde otopark da had safhalara ulaşmış durumda. Bu soruna yönelik çözüm bulmak için harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uzun zamandan beri gündemde olan ve son revizeleri yapılan ‘Otopark Yönetmeliği’ 15 Eylül’de yürürlüğe girdi.

Tombik

HER DAİREYE BİR OTOPARK

Eski yönetmelikte yer alan her üç daireye bir otopark zorunluluğu yeni düzenlemede her daireye bir otopark şeklinde değiştirildi.

Ayrıca her daireye 1 otopark şartı belediyelere verilen yetkiyle birlikte ihtiyaca göre de artırılabilecek. Yeni yönetmeliğe göre ön bahçe genişliği en az 7 metre olan parsellerde, binaya en az 2 metre mesafe bırakmak kaydıyla ön bahçede açık otopark yapılabilecek. Zeminin altında kalmak kaydıyla yan ve arka bahçelerin tamamının altı, ön bahçenin de yola 3 metre mesafe kalana kadar altı tamamen otopark yapılabilir hale getirilecek.

KOMŞULAR ARASINDA ARAZİ BİRLEŞİMİ YAPILABİLECEK

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks