Faydalı olarak bildiğimiz yiyecekler gerçekten faydalı mı?

Kahvaltıda Simit Yiyenlere Kötü Haber!

Kahvaltıda Simit Yiyenlere Kötü Haber!

Faydalı olarak bildiğimiz yiyecekler gerçekten faydalı mı? Kahvaltıda simit yemeyi çok seviyor ya da kefir, keten tohumu gibi faydalı olarak bilinen yiyecekleri kullanmayı çok tercih ediyorsanız haberimize göz atmanızda fayda var. İşte mucize besinlerin bilinmeyen özellikleri

Bal 1 yaş altı bebeklere önerilmiyor.

Bal içerdiği besin değerleri açısından çok güçlü bir besin kaynağı olmasına rağmen 1 yaş altı bebekler için tavsiye edilmiyor. Bunun sebebi ise arıların bal yapmak için kullandığı botulizm bakteri sporlarının sindirim sistemi yeterince gelişmemiş bebeklerde zehirlenmeye yol açabilecek olması.Bal kan şekerini yükseltmesi nedeniyle diyabet hastalarının da tüketmemesi gereken besinler arasında yer alıyor.

Tombik

Keten tohumu kullanımına dikkat edilmeliKeten tohumu kullanımına dikkat edilmeli

Kabızlık, yüksek kolesterol gibi sağlık sorunlarına iyi gelen keten tohumu kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Kan şekerini hızlıca düşürmesinden dolayı diyabet hastalarına önerilmeyen keten tohumu aile geçmişinde rahim ve yumurtalık kanseri olan kişiler için de uzman kontrolünde kullanımı tavsiye ediliyor.

Susam cilt problemlerine neden oluyorSusam cilt problemlerine neden oluyor

A, C, E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içeriğinden dolayı; diyabet hastalığında ve anemide tercih edilir. Ancak susam yağlı bir besindir, dolayısıyla simit gibi bol susamlı besinlerin fazlası, kilo problemine sebep olur. Alerjik bir yapıda olanlar için ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon problemi gibi sorunlara yol açabilir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks