Fenerbahçe, sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi vizesi alarak kapattı.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hayali gerçekleşmeyen Fenerbahçe.

Fenerbahçe’ye teselli ikramiyesi.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk hayali gerçekleşmeyen Fenerbahçe, sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi vizesi alarak kapattı. Sezonun son haftasında evinde Atiker Konyaspor’u ağırlayan sarı lacivertli ekip; Fernandao, Selim Ay (K.K) ve Roberto Soldado’nun (Penaltı) golleriyle kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde etti. Fenerbahçe, gruplara kalabilmek için iki eleme turu oynayacak.

Kulağı İzmir ve Başakşehir’de olarak maça başlayan Fenerbahçe, ilk 10 dakikada epeyce bocaladı. 3’te Valbuena’nın kaptırdığı top Konya kontrasına dönüştü, Fofana’nın plasesinde Volkan başarılıydı. 9’da Neto’nun geri pası kısa düştü, Jahovic vurdu, yine Volkan çıkardı. 14 ve 16’da Carlgren tarafından çıkarılan Fernandao’nun iki kafa vuruşu, golün de habercisi oldu. 28. dakikada Topal kesti, Soldado indirdi, Fernandao bu kez ayakla bitirdi: 1-0. 34. dakikada Şener’in ortasına Selim kafayı kendi kalesine doğru vurunca fark ikiye çıktı: 2-0. 65. dakikada Fernandao’nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Soldado gole çevirince Fenerbahçe, Başakşehir ve İzmir’den haber beklemeye başladı: 3-0… Ancak aynı dakikalarda Galatasaray’ın golü gelince sarı-lacivertli ekip adeta fişi çekti. 70’te Fofana, 73’te Jahovic’in golleriyle fark bir anda teke düştü: 3-2… 90 dakika bu skorla tamamlanırken Fenerbahçe Süper Lig’i 2. sırada bitirdi.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks