FETÖ’nün yüksek yargıdaki yapılanmasına ilişkin davalarda verilen ilk mütalaa.

Yargıdaki ihanet yazışmaları ortaya çıktı.

Yargıdaki ihanet yazışmaları ortaya çıktı!

FETÖ’nün yüksek yargıdaki yapılanmasına ilişkin davalarda verilen ilk mütalaaya, terör örgütünün yargı imamlarının, örgüt mensubu yargıçlarla yaptığı önemli ByLock yazışmaları yansıdı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün yüksek yargıdaki yapılanmasına ilişkin davalardan ilkinde verdiği esas hakkındaki mütalaada, yargı imamlarının ve yargıdaki örgüt mensuplarının yaptığı yazışmaları gözler önüne serdi.

Tombik

Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nde devam eden davalarda ilk mütalaa verildi. Yargıtay Başsavcılığı, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyesi ve Danıştay üyesi olan FETÖ’cü eski yargıç Şaban Işık hakkındaki mütalaasında terör örgütüne ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yaptı. İlk mütalaa olması nedeniyle terör örgütünün nitelikleri ve stratejilerine de yer verilen mütalaada, Işık’ın örgüt üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi. Başsavcılık, sanığın suç işleme yoğunluğu ve kastının da dikkate alınarak üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.

İHANET KONUŞMALARI

Terör örgütünün hasımlarını bertaraf etmek için baskı, şantaj, iftira ve kumpas yöntemlerini kullandığı belirtilen mütalaanın en önemli yönünü ise örgütün yargıdaki mensuplarının ByLock yazışmalarına yer verilmesi oluşturdu. İşte mütalaadaki yazışmalardan bazıları:

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks