Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Doğu Akdeniz’le ilgili açıklamalarda bulundu.

Fransa’dan skandal Türkiye çıkışı: Tolere etmeyiz.

Fransa’dan skandal Türkiye çıkışı: Tolere etmeyiz.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Doğu Akdeniz’le ilgili açıklamalarda bulundu. Macron, Yunanistan Başbakan ile düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin Kıbrıs’taki ihlallerini tolere etmeyeceğiz, zayıflık göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Elysee Sarayı’nda bir araya geldi.

Tombik

Macron, görüşme öncesi düzenledikleri ortak basın açıklamasında Miçotakis ile AB ve Yunanistan’ı ilgilendiren pek çok konuyu ele alacaklarını dile getirdi.

Macron, “Elysee Sarayı’nda Ayrıca Doğu Akdeniz’deki gerginliği de konuşacağız. Türkiye’nin son girişimini uluslararası hukuka aykırı buluyoruz. Bu konuda Yunanistan, AB ve Fransa olarak tam bir koordinasyon içindeyiz. Ve sorunun çözümü için bu konuda koordineli kalmaya devam edeceğiz” dedi.

“Fransa, Türkiye’nin Kıbrıs’taki ihlallerini tolere etmeyecek” diyen Macron ayrıca “Zayıflık göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks