Fransa’daki Grenoble Üniversitesi’nde çalışan bilim insanları.

Zihin Kontrollü Dış İskelet Geliştirildi!

Zihin Kontrollü Dış İskelet Geliştirildi!

Fransa’daki Grenoble Üniversitesi’nde çalışan bilim insanları, zihin gücüyle kontrol edilebilen bir dış iskelet yardımıyla felçli bir insanın yürümesini sağladılar. Detaylar haberimizde.

Kontrol İskelet Güç Elektrot Beyin

Tombik

Uzun süredir araştırmacılar, omurilik felci olan insanların zihinlerini okuyarak bedenlerini kontrol edebilecekleri sistemler üzerinde çalışıyor. Bugüne kadar yaygın olarak kullanılan yaklaşım, beyine ultra ince elektrotlar yerleştirmekti. Fakat bu teller kafatası içerisinde enfeksiyona neden olmaktaydı. Ayrıca elektrotlar, beyin tarafından yara olarak görünüp dokular tarafından kapatıldığı için kademeli olarak çalışmayı durduruyorlar.

Bu sorunların üstesinden gelmek için Fransa’da Grenoble Üniversitesi’nde çalışan bilim insanları bu elektrotları beyin dışındaki sert dış zara yerleştirmeyi düşündü. Çalışmanın ortaklarından olan Alim Louis Benabid, elektrotların dış zara bırakılması ile oluşabilecek enfeksiyonların dışarıda kalacağını belirtiyor. Araştırmacılar, bu yöntemi dört yıl önce 12 metreden düşerek boynunu kıran 30 yaşındaki Thibault isimli hasta üzerinde denediler.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks