Galatasaray Spor Kulübü’nün Florya arsası ihalesi için sektörün dev firmaları yarıştı.

Devler ‘aslan payı’ için yarıştı.

Devler ‘aslan payı’ için yarıştı.

Galatasaray Spor Kulübü’nün Florya arsası ihalesi için sektörün dev firmaları yarıştı. 9 teklifin geldiği ihalenin ikinci oturumu önümüzdeki hafta yapılacak.

Yıllardır Galatasaray Spor Kulübü’nün gündemini meşgul eden Florya arsası için ilk ihale yapıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) devreye girerek dün gerçekleştirdiği Florya arsası ihalesinde inşaat sektörünün önde gelen firmaları kıyasıya yarıştı. Konumu ve yüksek gelir potansiyeli nedeniyle büyük ilgi çeken arsaya 9 talip çıktı. Arsa için; Öz Er-Ka İnşaat, İzka İnşaat, Akyapı İnşaat, Nef&CABA İnşaat İş Ortaklığı, Fuzul Yapı&Akkuş Gayrimenkul&Hasanoğlu İş Ortaklığı, Aşçıoğlu&Yılsan Yatırım Holding İş Ortaklığı, Şua İnşaat&Ruha Elektrik İş Ortaklığı, Pekintaş Yapı&Burakcan İnşaat İş Ortaklığı, Özak GYO&İnt-Er Yapı İş Ortaklığı teklif verdi. İhalenin ikinci oturumunda açık arttırma, pazarlık ve kapalı zarfla teklif alma işlemleri uygulanarak arsa sahibi belli olacak.

Tombik

İKİ ARSA BİRLEŞTİRİLDİ

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü, Haziran 2016’da hem Riva hem de Florya arazileri için protokol imzalamıştı. Yapılan anlaşmaya göre Emlak Konut GYO’nun arsalar için düzenleyeceği gelir paylaşımı ihalesi ile arsa gelirinin yüzde 80’i kulübün, 20’si de Emlak Konut’un olacak. Galatasaray’ın arsasına komşu 40 bin metrekarelik arsayı da geçtiğimiz aylarda TOKİ’den 262 milyon 500 bin lira bedelle satın alan Emlak Konut GYO, her iki arsayı birleştirerek tek bir ihale yapıyor. Bu sebeple; elde edilecek ‘Şirket Payı Geliri’nin yaklaşık yüzde 71.43’ü Emlak Konut’a, yüzde 28.57’si ise Galatasaray Spor Kulübü’ne ait olacak.

Detaylar
haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks